Bursa’da İş Hukuku Avukatı

Bursa iş hukuku avukatı alanında çok gelişmiş bir şehir olduğu için, bulmakta da zorlanılan bir meslek türü değildir. İş hukuku avukatlarının görevi işveren ve işçilerin haklarını savunmaktır. İş hukuku avukatlarının bu görevdeki teknik bilgileri ve tecrübeleri sayesinde işçilerinin hakları savunulur. Böylece işçi hakları savunulur ve işçilerin de yaşadığı zorluklar ele alınır.

İşçiler çalışırken bazen işverenler tarafından paralarını alamazlar. Bu gibi durumlarda iş hukuku avukatlarına danışarak emeklerinin karşılığını alabilirler. İş hukuku avukatlarının bu görevleri olduğundan beri işçilerin de hakları savunulduğu için iş yerlerinde daha az sıkıntı yaşarlar.

İş Hukuku Avukatlarının İşçilere Sağladığı Yararlar

Bursa İş Hukuk Avukatı
Bursa İş Hukuk Avukatı

İş hukuku avukatlarının işçilere çok yararı dokunulduğu için özellikle işçi bölgesinde çok geniş kapsama sahip olan bölgelerde bu avukatlar çok aranmaktadır. Bursa iş hukuku avukatı da bursa bölgesindeki işçilerin tüm haklarını korumaktadır.

İşçi ile işveren arasında tazminat, maaş gibi sorunlar yaşanır. Bunun da işçinin istemesi ve almaya talep etmesi en doğal hakları olarak görülür. Bununla birlikte işçi bu hakka sahip mi diye işverene karşı bazı sorumluluklar ve yükümlülükler altına girer. Bunları karşılayıp karşılamadığı da gözlemlenmelidir. Eğer tüm sorumluluklarını karşılıyorsa ve hala maaşı ya da tazminatı verilmiyorsa o zaman iş hukuku avukatından yararlanabilir.

Bursa İş Hukuku Avukatı

Bursa ilinin nüfusu yaklaşık olarak 2,34 milyondur. Sadece işverende değil, bursa da işçi de çoktur. Sanayisi geliştiği için Türkiye’de ki en önde yer alan ekonomi açısından da gelişen şehirlerarasında yer almaktadır. Özel sektörde de çok geniş bir alana sahip olduğu için işçilere destek amaçlı iş hukuku avukatları da gelişmiştir.

İş Hukuku Avukatlarının Çalıştığı Alanlar

Bursa iş hukuku avukatı olarak gelişmiş bir şehir olduğu için de bu alanda onlara çok göre düşer. İş hukuku avukatlarının bazı görevleri şu şekilde sıralanmaktadır;

  • İhbar ve kıdem tazminat davaları,
  • İş kasasında yaşanabilecek tazminat davaları,
  • Olası meslek hastalıkları sebebiyle ortaya çıkan tazminat davaları,
  • İşe iade davaları,
  • İş sözleşmesine bağlı olarak çıkan davalar,
  • İşçiyi sigortasız çalıştırma davalarına bakarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA
WhatsApp